Forstørrelsesglass
Det engelske flagget

Bolaks satte ut nær 200 000 smolt i lukket merd

Bolaks sine gode erfaringer med stamfisk i semilukket anlegg den siste produksjonstiden i sjø, har nå gitt grunnlag for en ny og spennende satsning.

I midten av oktober satte Bolaks ut nær 200 000 smolt i semilukket merd i Djupedalen i Fusa kommune.

- Dette har vært et spennende og hektisk utviklingsprosjekt, ansatte og Bolaks har gjort nybrottsarbeid i tett samarbeid med leverandører sier Bolaks sin produksjonskoordinator og prosjektleder, Magne Gjernes.

- Med leveringen av vårt fjerde anlegg har vi tatt enda et skritt fremover med teknologien, sier Magnus Stendal i Botngaard System. Vi ser stor interesse for lukket merd og jobber med kontrakter med flere andre aktører i bransjen. Dette viser at lukkede merder i sjø er en del av fremtidens lakseproduksjon.

Etter planen skal smolten nå gå i lukket merd frem til den er ca 800 gram. Da blir den flyttet til et vanlig anlegg. Daglig leder Bjørg Mette Holmefjord Antonsen sier at Bolaks forventer gode resultater fra utviklingsprosjektet som nå testes ut, og at planleggingen for å utvide med flere semilukka merder allerede er godt på vei. –Vi ser at det er både helse- og miljøgevinster for laksen i dette prosjektet, og det er viktig for produksjonen vår i Bolaks, sier Holmefjord Antonsen. Holmefjord Antonsen vil også legge til og berømme de ansatte som står på både sent og tidlig, og tar nye utfordringer på strak arm.

 

Les mer om lukkede systemer

 

 

 Tilbake
Tilbake

Tilbake til toppen