Forstørrelsesglass
Det engelske flagget

Fiskeriministeren besøkte Botngaard

Per Sandberg besøkte Botngaard i forrige uke for å bli informert om lusebekjempelse med bruk av presenning.

Besøket ga oss mulighet til å informere en vitebegjærlig Fiskeriminister hvordan bruk av permaskjørt, ferskvannsbasseng og avlusingspresenninger kan være med på å bidra til at oppdrettsnæringa skal kunne ta innersvingen på lakselusa.

 

Vi fortalte blant annet om permaskjørt som et preventivt tiltak mot lakselus. Hvordan dette kan være med på å bedre fiskevelferden ved å minske behovet for håndtering av fisken som den økte bruken av mekanisk avlusing har ført til. Hvordan vi driver produktutvikling blant annet gjennom vår testing av offshoreskjørt på Færøyene i samarbeid med Marine Harvest.

 

Fiskeriminister Sandberg fikk også en gjennomgang av vår teknologi på lukkede merdsystemer. Våre ferskvannsbasseng og bransjens utfordringer med tilgang på brønnbåter og ferskvann for behandling samt behovet for desinfisering av utstyr som flyttes mellom lokaliteter.

 

Vi fikk formidlet hvordan Botngaard i samarbeid med blant annet SINTEF og FHF har gjennomført flere forskningsprosjekter knyttet til luseproblematikken. Simuleringer og utprøving har gitt oss teknisk dokumentasjon som er i en særstilling blant bedrifter som produserer presenninger til havbruksnæringen.

 

«Det opptar meg veldig at man skal bli kvitt lakselusa. Botngaard AS er en viktig bidragsyter som viser at man kan bruke nye verktøy og metoder for å få bukt med problemet», sa Sandberg.

 

 Tilbake
Tilbake

Tilbake til toppen