Forstørrelsesglass
Det engelske flagget

Hvorfor bruker Blom Fiskeoppdrett permaskjørt fra Botngaard?

Produksjonssjef Jan Ivar Bildøy oppsummerer grunnen til at Blom har valgt permaskjørt fra Botngaard med tre ord: «Kvalitet, oppfølging av produkt, produktutvikling»

 

Blom Fiskeoppdrett AS er en familiebedrift som nå blir drevet av andre og tredje generasjon. Blom Fiskeoppdrett AS ble stiftet i 1971 av oppdrettsveteranen Andreas Blom; en av pionerene i Norge innen oppdrett av laks og ørret.

Selskapet har hovedkontor i Blomvågen i Øygarden kommune, en times kjøretur fra Bergen sentrum. Blom produserer høykvalitets laks og ørret for det internasjonale markedet, og de disponerer i dag 8 konsesjoner for laks og ørret, en settefiskkonsesjon på Askøy, en i Sund og en i Fjell.

 

Produksjonssjef Jan Ivar Bildøy hos Blom Fiskeoppdrett utenfor Bergen har brukt permaskjørt fra Botngaard i flere sesonger.

«Vi startet ut med skjørt fra to andre produsenter, men kvaliteten var for dårlig. Vi er avhengig av noe som er brukervennlig og som fungerer. Botngaard sine skjørt gjør jobben og jeg har ikke tid eller råd til å holde på med noe som ikke gjør det.»

Jan Ivar er klar på at permaskjørt er noe som alle oppdrettere skulle brukt, «Blom har veldig gode resultater med permaskjørt. Vi har redusert lusepresset på enkelt lokaliteter, slik at vi har spart 2 behandlinger på vår 2015G i for eksempel Hjeltefjorden. Når det gjelder høst 2015H ser vi også gode resultat.»

«Eg anbefaler alle å bruke permaskjørt som et forebyggende tiltak» sier Bildøy, «Vi setter ikkje ut fisk i sjø før vi har luseskjørt på. I tillegg så skulle vi blitt flinkere å sette dei på etter behandling med Thermolicer!»

Jan Ivar oppsummerer grunnen til at Blom har valgt permaskjørt fra Botngaard med tre ord: «Kvalitet, oppfølging av produkt, produktutvikling»

 

 Tilbake
Tilbake

Tilbake til toppen