Forstørrelsesglass
Det engelske flagget

Marine Harvest Scotlands strategi mot lus

Marine Harvest Scotland har i 2016 satset tungt på presenningsprodukter fra Botngaard.

Med en strategi satt på konsernnivå har alle merder blitt dekket med permaskjørt fra Botngaard. I tillegg har de også satt fokus på ferskvannsbehandling mot lakselus. Med ferskvannsbasseng fra Botngaard får de nok vann når de trenger det. Samarbeidet med Skottland gjør at Botngaard har videreutviklet bassengene slik at de har blitt solide, driftssikre og et naturlig valg for oppdrettere som har behov for mellomlagring av ferskvann.

 

Les mer om ferskvannsbasseng fra Botngaard

 

Gideon Pringle, operativ direktør MH-Scotland, sier til Fish Farmer Magazine at en kombinasjon av ferskvannsbehandlinger, rensefisk og bruk av permaskjørt rundt alle merdene vil oppfylle målet satt av Marine Harvest om 0,1 voksne hunnlus per fisk, som er under 0,5 kriterier foreslått av Scottish Salmon Producers Organisation. Ben Hadfield, administrerende direktør MH-Scotland, sier at «en dag alle vil alle gjøre dette».

 

Nøkkelen til Marine Harvests strategi for lusekontroll er å slå til så snart det oppdages et problem. Hvis en merd har mer lus enn selskapets egne mål, "Vil vi sette all våre ressurser på den merden", sier Pringle. Så i stedet for å måtte senere behandle hele lokaliteten, kan utbruddet begrenses til en merd og «vi hindrer utvikling av resistens».

 

Les mer om Marine Harvests Scotlands strategi i artikkelen fra Fish Farmer Magazine

 

 Tilbake
Tilbake

Tilbake til toppen